Det betyder rigtig meget, at vi holder vores fødder sunde, de er vores fundament og kræver god behandling. Hvad enten man bruger sine fødder meget i løbet af dagen har problemer med fødderne eller bare ønsker, at forkæle sig selv, bør man jævnligt få sine fødder og fodtøj tjekket, for at være sikker på at fødderne har det godt

 

 

 

 

 

Fodbehandling

En fodbehandling består af et dejligt fodbad. En faglig vurdering, af fødderne, derefter klippes og slibes neglene og der renses op. Hård hud og evt ligtorne fjernes og der afsluttes med indsmøring med en lækker creme.
Under fodbehandlingen vil der ligeledes blive vejledt i fodtøj, creme, pleje af
fødderne, egenomsorg med mere.

 

 


 

Kompliceret fodbehandling

En kompliceret fodbehandling benyttes når der er mere at behandle på fødderne end ved en alm fodbehandling,(mere hård hud, hælrevner, flere ligtorne, særligt krævende fødder og negle osv) Der sættes ekstra tid af til denne behandling. 

 

 

 

 

Delbehandling

Benyttes når der enten ordnes hård hud eller negle eller en enkelt ligtorn.

 

 

 

 

Stor delbehandling

Benyttes når neglene eller den hårde hud er mere behandlingskrævende. Eller ved mere end én ligtorn.

 

 

 

 

Luksus pakken

Kan kun vælges efter en af ovenstående behandlinger. Her smøres fødderne ind i vores luksuscreme mens der gives en let fodmassage. Til sidst lægges en klar lak på neglene.

 

Eller

 

Få fødderne ekstra lækre til de skal i sandalerne, Vi tilbyder at lægge fransk lak på efter behandlingen.

 

Kan kun benyttes efter forudgående aftale, da der skal sættes ekstra tid af.

 

 

 

 

Specielle behandlinger

Har de fået konstateret diabetes, er det vigtigt man er meget opmærksom på sine fødder.

Både type 1 og type 2 kan give følgesygdomme, som eksempelvis føleforstyrrelser og nedsat blodtilførsel til ben og fødder, der igen kan medføre sår, der kan være svære at hele op.

Det er derfor en god ide at tjekke fødderne hver dag, for rødme, trykmærker, revner og sår på hele foden også under foden og mellem tæerne, hvis der opstår ændringer på fødderne, skal dette behandles jo før desto bedre.

Udover at tjekke fødderne selv, er det en god ide at få en fodbehandling, mindst et par gange om året. En gang om året bør der foretages en fodstatus, hvor følesansen, kulde/varme samt tryksansen tjekkes efter, for at komme eventuelle gener i forkøbet.

 

Efter den 1/6 2011 skal alle diabetes patienter have en elektronisk henvisning ( den kan lægen sende direkte til fodterapeuten) derudover skal der foretages en fodstatus, for at fastslå i hvilket omfang der kan gives tilskud til fodbehandlingen.

 

 

Tilskud til diabetes fodbehandling
Diabetikere skal fremover have en elektronisk henvisning, som lægen sender til fodterapeuten. Man betaler kun sin egen andel af behandlingen og skal derfor ikke længere, sende regningen til kommunen. 

 

 

 

 

Nedgroede negle

En nedgroet negl  kan gå hen og blive meget smertefuld, det er derfor vigtigt at gøre noget ved problemet når det opstår.

Det vil som regel være ideelt, at fremstille en bøjle som sættes på neglen enten lavet i kunstmateriale eller ståltråd, fælles for begge typer er, at de sættes på neglen, limes og derefter trækker bøjlen, let i neglen så siderne løfter sig igen.

 

 

 

 

Bøjlebehandling

Behandlingen vil som oftest lindre smerten forholdsvis hurtigt.
Bøjen der sættes på er lille og skal jævnligt justeres, indtil neglen har fået sin naturlige form tilbage.
Det skal dog nævnes at visse typer fodtøj, kan være årsag til nedgroede negle.
Ligesom nogle typer af sport, forkert klipning samt arvemæssige tendenser, kan forklare den nedgroede negl, der vil derfor i behandlingen også være vejledning og gode råd om pleje af neglene fremover.

Hos Fakse Fodterapi, gør vi brug af Podofix bøjler. Disse bøjler er små og anonyme, men med god løftende effekt på nedgroede negle.
I modsætning til stålbøjler, er Podofix bøjlen god til hvis en patient f.eks. har betændelse i neglefalsen, da bøjlen placeres ovenpå neglen.

 

 

 

 

Tilskud til bøjlebehandling
Med en elektronisk henvisning fra egen læge til nedgroede negle (ortonyxi), skal man hos en Statsautoriseret Fodterapeut, med ydernummer kun betale sin egen andel af behandlingen. Resten sørger Fodterapeuten for.

 

 

 

 

 

 

Individuelt fremstillede Indlæg

En Statsautoriseret Fodterapeut laver også indlæg. Har de problemer med fødderne, fejlstillinger eller andre tilbagevendende problemer kan et individuelt tilpasset indlæg muligvis hjælpe dem.

 

Fremstilling af indlæg

Efter en grundig fod og ledundersøgelse, laves en sål, der lægges i skoen, denne er grundsålen til indlægget. Ved at gå på denne sål fremkommer et tryk, der danner grundlag, for selve indlægget.
Derefter laves opbygninger og indlægget tages med hjem og afprøves.

 

Der aftales tid til at justere indlægget og derefter betrækkes indlægget med eksempelvis skind.

 

Tilskud til indlæg

Er man speciale patient, ydes der tilskud til indlæg